Apple Cider karamelové tyčinky se solí Maldon

29.11.2017

Apple Cider karamelové tyčinky se solí Maldon

vyzkoušejte vánoční cukroví se špetkou kvalitní mořské soli a budete mile překvapeni

Co budete potřebovat ?

Na sušenkovou krustu:

140 g změklého pravého másla 
100 g granulovaného cukru
1/2 čajové lžičky jemné mořské soli
1 žloutek
210 g hladké mouky

Na karamel:

210 g nesoleného másla
220 g třtinového cukru
235 g lehkého kukuřičného sirupu
1 čajová lžička jemnozrnné mořské soli
50 g granulovaného cukru 
80 g slazeného kondenzovaného mléka 
150 g plus + 1 lžíce jablečného cideru
1 čajovou lžičku mleté skořice
větší špetka strouhaného muškátového oříšku
mořská sůl vločková Maldon 

nebo pokud jste ještě odvážnější tak

uzená mořská sůl vločková MALDON

Jak na to?

1/ vyložte vyšší plech o velikosti cca 25x25cm pečícím papírem (papír by měl přesahovat okraje plechu)

2/ směs na krustu připravíte smícháním másla, cukru, soli a žloutku - pak přidejte mouku a vytvořte jemné drobky

3/ směs rovnoměrně rozdělte na plech a vložte na 30 minut do chladničky

4/ předehřejte troubu na 175°C a směs pečte 25-30 minut

5/ do hrnce vložte všechny suroviny na karamel (stranou ponechte jen 1 lžíci cideru, skořici a muškátový oříšek)

6/ směs zahřejte za stálého míchání na 120°C (doporučujeme použít teploměr)

7/ po dosažení teploty odstavte a přidejte 1 lžíci cideru, skořici a muškátový oříšek

8/ karamel rozpostřete na krustu a nechte chladnout přibližně 3 hodiny

9/ opatrně vyjměte pečící papír z plechu a umístěte na prkénko, kde plát rozkrájejte na proužky nebo čtverečky či jiné tvary

10/ před podáváním posypte solí Maldon

11/ náš TIP - zabalte karamely do fólie či celofánu pro uchování tvaru nebo je uchovávejte v chladničce

 

Rubriky blogu

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzU3Yzdm